29 Mayıs 2013 Çarşamba

HİÇ DUYULMAMIŞ BİTKİLER



HİÇ DUYULMAMIŞ BİTKİLER VE FAYDALARI

Londra Üniversitesi şifalı ot rehberi hazırladı. İşte hepsi Türkiye'de yetişen otlar ve kanserden kalbe, SARS'a kadar iyi geldiği hastalıklar...

ADAÇAYI: Batı ve Güney Anadolu'da yetişir. Dişeti, yutak ve bademcik iltihaplarında gargaradır. Aşırı terlemeyi durdurur.
Mideyi ve bağırsakları rahatlatır. Kramp çözücüdür, ishalde çok rahatlatıcıdır.


ALIÇ: Batı ve Güney Anadolu'da yetişir. Kalp ritmi bozukluğu, çarpıntı, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon sonrası kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı ve damar sertliğinde kullanılır.


ALTINBAŞAK: Marmara, Ege ve Akdeniz'de yetişir. Üst solunum yolları, böbrek ve idrar yolları iltihabı, yaraların iyileşmesinin hızlandırılması, egzama, romatizma, deri ve karaciğer sorunları, astım ve boğmacada kullanılır. Kanı temziler.


ANASON: Her bölgede yetişir. Karın ağrısı ve bağırsak kolitlerini yatıştırır, gaz söktürür. İştah açar. Bronşit ve solunum yolları iltihabına karşı kullanılabilir. Anne sütünü ve regl kanamasını artırır.


ARSLANKUYRUĞU: Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişir. Kalp ve kan dolaşımı tedavilerinde, regl sorunlarında kullanılabilir. Gerginlikten geciken regl kanamasını tedavi eder. Kalbi güçlendirir.


ATKUYRUĞU: Nemli toprak ve su kıyısında yetişir. Bedende biriken sıvıları organizmanın mineral dengesini bozmadan atar. Tüm deri hastalıklarında ve geç iyileşen yaralarda kompres olarak kullanılabilir. Çocukların uykuda idrar kaçırmalarına karşı çay kürü gibi uygulanır. Prostat büyümesi ve iltihabına karşı kullanılabilir.


REZENE: Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Bebek mamalarına rezene çayı karıştırıldığında gaz sancıları yaşanmaz. Yorgun, iltihaplı veya iyi göremeyen gözler, rezene çayı ile yıkanabilir, buğu yapılabilir.


KARA HİNDİBABA: Kurak olmayan bölgelerde yetişir. Şeker hastalığına iyi gelir. Safrakesesi taşının oluşumunu engeller. Güçsüz, bitkin kişilere güç kazandırır.


CİVANPERÇEMİ: Kuzeydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişir. Yüksek ateşe karşı bedeni destekler. Yüksek kan basıncını düşürür. Regl dönemi ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Mide, bağırsak ve safrakesesi rahatsızlıklarında mayıs papatyası ve nane ile eşit karıştırılarak kullanılır.


KURTPENÇESİ: Kuzeydoğu Anadolu'da yetişir. Karaciğer hastalıkları, üriner ve cinsel sistem hastalıkları, sindirim ve solunum sistemi hastalıkları, toplardamar hastalıkları ve iltihaplı yaralara iyi gelir.


ÇOBANÇANTASI: Kurak olmayan bölgelerde yetişir. Burun, mide, bağırsak, böbrek ve düzensiz dölyatağı kanamalarına karşı kullanılır. Ayrıca iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde de kullanılır.


KANTARON: Bol güneşli alanlarda yetişir. Sinirsel rahatsızlıklara, korku, gerginlik, uykusuzluk ve depresyona karşı kullanılır. Dudak uçuğu, suçiçeği, bel ve sırt ağrılarına karşı çayı iyi gelir.


DEVEDİKENİ: Her bölgede yetişir. Karaciğer yağlanmasında doku yenileyici etkiye sahiptir. Hepatit ve sarılığa karşı tohum çayı ve karışımları kullanılabilir.


EBEGÜMECİ: Her bölgede yetişir. Kabızlığa karşı çok yararlıdır. Kırıklardan ve damar iltihabından kaynaklanan yaraların, çıbanların, şiş ayak ve ellerin tedavisinde banyo katkısı olarak kullanılabilir.


PELİNOTU: Kuzey İç ve Güney Anadolu'da yetişir. Mide duvarı ve safra yollarının esnekliğini artırır. İştah açar, nekahet dönemlerinin kısalmasını sağlar. Savunma gücünü artırır.


KEDİOTU: Doğu Anadolu'da yetişir. Korku, stres ve sinirlilik belirtilerinde büyük yarar sağlar. Sinirsel çarpıntı, mide şişkinliği, migren, kalp ağrılarına iyi gelir.


ISIRGAN: Her bölgede yetişir. Çayının idrar söktürücü, ödem çözücü, kan temizleyici, demir eksikliğini giderici, kan yapıcı etkisi vardır. Kökü prostat büyümesini engeller. Tohumu, organizmayı uyarıcı, güçlendirici ve savunma sistemini destekleyici özelliğe sahiptir.


KUŞBURNU: Güney Anadolu'da yetişir. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlıklarına karşı bedenin savunma sistemlerini güçlendirir. Böbreküstü bezlerini olumlu etkiler.


ÖKSEOTU: Her bölgede yetişir. Yatıştırıcıdır. Kulak çınlamasına, sara hastalığına iyi gelir. Tümörlerin gelişimi ökseotu karışımlarıyla kontrol altına alınabiliyor.


OĞULOTU: Akdeniz Bölgesi'nde yetişir. Sindirim sistemindeki tüm kramplara ve gaz şişkinliği ile ilgili problemlere karşı etkilidir. Yüksek kan basıncını düşürür.


PAPATYA: Her bölgede yetişir. Bebeklerin ve küçük çocukların koruyucusudur. İltihap çözücü, kramp çözücü, yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Yağı rahatlatıcı etki sağlar.


SİVRİ YAPRAKLI OT: Nemli bölgelerde yetişir. Akciğer ve bronşit hastalıklarında antibiyotik etkisi gösterir. Böcek ısırıklarına iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder