16 Nisan 2013 Salı

DİŞ SAĞLIĞI

 

 

 

 

 

Diş macunlarında bulunan sodyum florür maddesinin kimyasal bir zehir olduğunu söyleyen uzmanlar aileleri uyardı.

Dişlerini fırçalayan küçük çocukların genelde macunu yuttuğunu söyleyen uzmanlar, "Yüksek dozda flor, kansere ve zeka geriliğine neden olabilir. 5-6 yaş öncesi çocuklara macun kullandırtmayın" dedi


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİR

Fazla Macun Diş Etlerini Eritiyor 
Diş fırçalaması sırasında fazla macun kullanmanın diş etlerini erittiği belirtildi. 

Diş fırçalarken en büyük hatalardan birinin de çok uzun fırçalama olduğunun altını çizen doktorlar "Diş fırçalamanın bir tekniği ve bir süresi var. Diş fırçalanırken kesinlikle fazla bastırılmaması gerekir. Diş ve diş etlerinde sorun olmayanlar orta sert fırça, diş etleri kanayanlar ise yumuşak fırça tercih etmeli. Fırçalama süresi de 3 dakikayı geçmemeli. Tesirli bir fırçalama diş etinden dişe doğru yapılan süpürme tarzındaki fırçalamadır. Alt ve üst damak birbirinden bağımsız şekilde fırçalanması faydalı olur. Diş fırçalama sırasında yanağın iç kısmı ve dilde yoğun bakteri birikeceğinden yanaklar ve dilde fırçalanarak temizlenmelidir. " bilgisini verdi.


Yoğun iş temposunda gün içinde bir şeyler yiyip içtikten sonra dişleri fırçalamanın mümkün olmadığını dile getiren doktorlar, doğru diş fırçalama tekniği uygulandığı taktirde 12 saatte bir dişlerin fırçalanmasının yeterli olacağını vurguladı.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder